cupsANDcakes

Citrusos sajttorta

2016. június 06. - cupsANDcakes

Végre itt a nyár, a kerti sütögetések és a jéghideg limonádék időszaka. Ilyenkor senkinek sincs kedve a konyhában aszalódni, kapóra jön hát ez a lime-os, citromos sütés nélküli sajttorta.

182.jpg

Hozzávalók (20 cm-es ∅ tortaformához):

215 g zabpelyhes, omlós keksz
100 g vaj
400 g zsíros krémsajt
150 ml habtejszín
8-10 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
1 lime
1 citrom
2 evőkanál (házi) bodzaszörp

183.jpg

Első lépésként egy nagyobb lapos tányér közepére helyezem a kapcsos tortaforma karikáját.
A kekszet konyhai gép segítségével apróra daráljuk vagy sodrófával összetörjük. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, olvadás után a darált kekszet beleforgatjuk. Az így kapott vajas-kekszes masszát a tortaforma közepébe kanalazzuk és egyenletesen elsimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni, míg elkészítjük a krémet.

Külön edénybe lereszeljük a lime és a citrom héját. A lime héját később dekorálásra fogjuk használni.  Egy közepes tálban a krémsajtot a citrom héjával, a porcukorral, a lime és a citrom kifacsart levével alaposan elkeverjük. Folyamatos keverés mellett lassan hozzáadjuk a bodzaszörpöt és a habtejszínt. Addig keverjük, míg az állaga homogén, sűrű és sima lesz.

A hűtőből elővett kekszes alapra rásimítjuk a krémet, és 2-3 órán át hűtőben pihentetjük. Ugye milyen egyszerű?

184.jpg

Tálalás előtt egy éles kést körbefuttatunk a tortaforma mentén, majd leválasztjuk a formát. A lime reszelt héjával megszórjuk a tetejét.

185.jpg

Ez a hűvös, citrusos finomság garantáltan feldobja a meleg nyári napokat, fagylalt helyett is jó választás lehet.

186.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cupsandcakes.blog.hu/api/trackback/id/tr758783524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása